La Valencian Music Association (VAM!), l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!) aportaran la seua experiència en el camp de l’organització d’espectacles durant la segona edició del Curs de Producció d’Esdeveniments Musicals. El programa ha estat organitzat per l’empresa editora Songsforever i la Universitat de València (UV) amb el suport de les esmentades entitats i de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), els socis de les quals es podran beneficiar d’un descompte en la matrícula.

Aquesta iniciativa respon al creixement del número de festivals i macroconcerts que ha experimentat la Comunitat Valenciana en els últims anys, a més de la consolidació d’algunes cites ja clàssiques. Davant d’aquesta situació, Vicente Martínez, responsable de Songsforever, i José Nácher, professor del Departament d’Economia de la UV, han dissenyat un curs que té com a objectiu principal proporcionar una formació intensiva sobre el funcionament de la indústria i el mercat de la música en directe. A les classes s’abordaran, principalment, les qüestions tècniques i normatives del sector. D’aquesta manera, es vol contribuir a la professionalització d’una activitat que atreu quasi 2 milions d’espectadors anualment a la Comunitat Valenciana (segons les dades de la SGAE).

Per tal d’aconseguir-ho, es comptarà amb la presència de professionals amb experiència en la producció de concerts, com Iain Hill de la companyia Live Nation i Iván Labarta; responsables de grans espectacles com Adrian Johnson del Festival Internacional de Benicàssim (FIB); i altres experts del sector com Paula Simó, consultora en creativitat, turisme i música, i Javier de Esteban, Director Executiu de Comunicacions de Ticketmaster, entre d’altres.

Les classes es desenvoluparan els dies 10, 11, 17, 18, 24 i 25 de novembre, i 1 i 2 de desembre a la Universitat de València. Cal recordar que aquest centre educatiu ofereix des de fa sis anys un postgrau sobre la gestió empresarial de la música. Enguany, el curs presenta diverses novetats. En primer lloc, el programa tindrà 32 hores lectives (el doble que en la primera edició). D’altra banda, ampliarà el seu camp de continguts més enllà del pop i el rock per tal d’incloure la música culta i el jazz. Per últim, s’intensificaran els contactes amb Mediterranew Musix, la marca creada per l’Agència Valenciana de Turisme per a impulsar el turisme musical a la Comunitat Valenciana.

El curs està dirigit a estudiants dels últims cursos universitaris o titulats en Comunicació Audiovisual, Econòmiques, Administració i Direcció d’Empreses, Sociologia, Periodisme, Dret o Turisme. Així mateix, pot interessar als professionals vinculats a la indústria musical, independentment de la seua titulació, que vullguen ampliar els seus coneixements i habilitats en aquest àmbit.

El cost de la matrícula és de 580 euros. Tanmateix, els alumnes i ex alumnes del Postgrau en Gestió Empresarial de la Música i els graduats en Turisme de la Universitat de València gaudiran d’un descompte de 100 euros. Els socis del VAM!, MusicaProCV, En Viu i SGAE també es poden acollir a aquesta reducció de preu fins als 480 euros. Les places del Curs de Producció d’Esdeveniments Musicals estan limitades a 30 persones i el període d’inscripció romandrà obert fins al 31 d’octubre. El termini per a la formalització definitiva de la matrícula acabarà el 5 de novembre.

Més informació i inscripcions, ací.