_PGB8803

PLATAFORMA DE DIFUSIÓ MUSICALI PUNT DE TROBADA PROFESSIONAL

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend és lʼesdeveniment musical que anualment se celebra a Castelló de La Plana per donar a conéixer la vitalitat de la música valenciana i servir de lloc de trobada professional del sector.

En la seua 5a edició, el Trovam! es consolida com al certamen professional més important de la indústria musical al País Valencià. Actuacions en directe, debats, conferències, i una destacada presència de programadors, músics, promotors, mànagers i de tots els agents que formen part de la cadena de valor musical es donaran cita a Castelló i garantiran lʼèxit dʼuna convocatòria que pretén fer de la música un dels elements clau en el desenvolupament social, cultural i econòmic dels valencians.

Les actuacions musicals ocuparan diversos espais públics de la ciutat: LʼAuditori, Teatre Principal, Plaça Major, Plaça Santa Clara, Hort dels Corders, i faran de la música el principal dinamitzador de la ciutat durant quatre dies.

LʼAuditori de Castelló serà el centre neuràlgic on tindran lloc les activitats professionals i bona part de les actuacions musicals.

UNA FIRA DIVERSA I PLURILINGÜE

Entre els aspectes que destaquen de la fira com a element vertebrador és lʼutilització del valencià com a llengua vehicular de lʼesdeveniment. No obstant, des dʼaquesta singularitat, apostem per un model plurilingüe on tinga cabuda la música en castellà, anglès, francés i altres llengües (gallec, euskera, etc). En lʼedició 2017 apostem per lʼapertura a la diversitat musical i estilística. La idea és fer conviure la varietat cultural, humana i lingüística de forma normalitzada, dins dʼun model plenament integrat en el marc plurilingüe que actualment es fomenta des de lʼUnió Europea.

UNA FIRA PARTICIPATIVA I SOCIAL

La fira es complementarà amb altres esdeveniments culturals de la ciutat de Castelló, com ara les trobades de muixerangues, de dolçainers i tabaleters, la fira del llibre de Castelló, etc. Lʼobjectiu és arrelar el certamen a la ciutat i que les diferents manifestacions culturals puguen conviure en un context que reforce els lligams identitaris, la cohesió social i la participació ciutadana.

_PGB9283
LOGOS_OK